November 16, 2020

Flere high fives med Tweakly

Først og fremst, tusen takk for at du ønsker å bli bedre kjent med oss. Vi ønsker å bli kjent med deg også, så håper du vil sende oss en melding etter å ha sett litt mer rundt på siden. I denne teksten vil vi gi deg et bilde av den fremtiden vi jobber med å skape gjennom Tweakly.

Først, se for deg en vanlig dag. Du står opp og leverer i barnehagen. Medarbeiderne du møter er rolige og samkjørte, og du drar derifra med en god følelse. Du kjører innom en dagligvare for å handle middag til senere. Du har ikke bestemt deg for hva du skal lage, så du velger den butikken som oftest gir deg inspirasjon og gode ideer. Tilbake i bilen ringer du snekkeren som har ansvar for å sette opp et tilbygg til huset ditt. Du er frustrert fordi kommunikasjonen har vært dårlig og det er blitt gjort noen feil som må rettes opp. Du parkerer bilen utenfor jobben, river med deg en kaffe før du logger på Teams for et statusmøte i et prosjekt du er med i. Der inne er stemningen anspent. Fremdriften i det siste har vært dårlig og det er åpenbart forvirring rundt hvem som skal ha gjort hva. Paul skylder på Stine, og Stine skylder på Nils. Heldigvis blir ting lystigere når du kommer inn til avdelingen din. Eva har nettopp vist at kundetilfredsheten har gått opp etter endringen dere gjorde forrige måned. Det er high fives, topp stemning, og dagen er tilbake på skinner. 


Hvor vil vi med denne historien? Jo, for det første vil vi illustrere hvor mye vi jobber i team. Vi møter team gjennom hele dagen, og du er del av det enten som kunde eller som deltaker. I tillegg vil vi få deg til å tenke gjennom hvor store variasjoner det er mellom team på hvor godt de fungerer og presterer. 


For i en bank lykkes noen kontorer bedre med mersalg enn andre, noen barnehager har lavere sykefravær, noen sportsbutikker selger mer, noen fysioterapeuter har lengre ventetid og på et offshore-fartøy kan det ene skiftet ha flere uønskede hendelser enn det andre. 


Prøv å forestille deg verdiskapningen vi ville bidratt med om vi ved et trylleslag kunne ha forbedret samarbeidet i alle landets team med 10%. 


Og nå er vi inne på hva Tweakly bidrar med. Vi hever prestasjoner i team, og vi gjør det gjennom å la ledere engasjere medarbeiderne i å gjøre kontinuerlige små “tweaks”, som gjør at de hele tiden forbedrer måten de jobber på. Altså kontinuerlig forbedring av samarbeid, satt i system.


For hvem ønsker vel å være i et team som står stille? Og i et miljø der en ikke blir involvert? Ikke vi iallefall, så med Tweakly skal vi gjøre medarbeidene mer engasjerte, og vi skal skape flere vinnerlag og flere high fives.


Kanskje du vil lese en av disse postene også?

← Tilbake til forsiden